Paasweekend, Moezel en Rijn, georganiseerd door IJsbrand en Wil Barendregt en Freek en Annemarieke Kroneman
.

In de omgeving van de Rijn en de Moezel hebben wij, voor het "Paasweekend", een drietal ritten uitgezet. Met veel mooie, op de kaart als ”groen” gemarkeerde wegen, door rivierdalen, over “berg”-wegen en met een ruim aanbod aan haarspeldbochten om volop van het rijden met onze bolides te kunnen genieten.

Moezel1Wij verblijven van 7 tot en met 10 april in het fraaie ”Moselstern Parkhotel Krähennest” in het plaatsje Löf. Dit is gelegen aan de Moezel, ter hoogte van Boppard, dat  weer is gelegen aan de Rijn. De afstand van Utrecht naar Löf bedraagt ca. 335 km, zowel via de A3 als de A61.

Vrijdag 7 april,  we kunnen vanaf 15.00 uur inchecken. Jullie krijgen de routeboeken uitgereikt en voor we aan tafel gaan verwachten we jullie voor een wMoezel2elkomstdrankje.

Zaterdag 8 april, na het ontbijt, starten we onze eerste rit, de ”Boppard-Rijn Route” van 130 km. Vanaf het hotel rijden we naar de Rijn en komen daarbij onder andere in Boppard, wat zeker een bezoekje waard is. Voordat we in Boppard aankomen, rijden we door het plaatsje Spay waar wij een bezoek zullen brengen aan een bijzonder wijngoed, voor een korte rondleiding en een kleine wijnproeverij. Na Boppard komen we op onze route langs de Loreley. Dit is een 132 meter hoge rots langs de rechteroever van de Rijn bij de Duitse stad Sankt Goar.

Moezel3Zondag 9 april, na het ontbijt, beginnen we aan de tweede rit, de ”Burchten-Moezel Route” van 139 km. We rijden vanaf het hotel in westelijke richting om uiteindelijk bij het gezellige en levendige stadje Cochem aan te komen om een deel van de route langs de Moezel te gaan rijden. Op deze route komen we langs vier burchten waarvan Burg Eltz en de Reichsburg Cochem de bekendsten zijn.

Moezel4Maandag 10 april, helaas is dit alweer de laatste dag van het Paasweekend en vertrekken we richting huis of rijden we door naar een volgende bestemming. Voor deze dag hebben wij een korte rit uitgezet, de ”Heimreise-Bad Münstereifel Route”, van 106 km. Zoals de naam van de rit al doet vermoeden, eindigt deze in Bad Münstereifel. Het eindpunt is een parkeerterrein aan de zuidkant van de stad, vandaar is het 270 meter lopen naar de Historische Altstadt waar onder andere diverse restaurants te vinden zijn. De snelwegen A1 en A61 liggen op niet al te grote afstand van dit eindpunt.

  

 Twitter   Facebook   Instagram