Van de Polder naar de duinen, georganiseerd door Arjan Zonneveld.

Deze rit die gereden wordt op zondag 13 augustus wordt een natuurlijke rit. De rit is nog niet gemaakt, maar de grote lijnen zijn al wel bekend. Een start- en een eindpunt zijn al geregeld, dus even die twee punten verbinden en een mooie rit ligt in het verschied.

Polder1Polder2We starten op het Waaleiland in Lent bij "Cafe de Zon", Oosterhoutsedijk 16. Het heeft een heerlijk terras en dat komt goed uit bij mooi weer in de zomer. Klein stukje wandelen en je hebt een mooi uitzicht op de Waalkade van Nijmegen. We gaan over de Waalbrug en rijden via het Valkhofpark naar de Ooijpolder. In de Ooijpolder kunnen we genieten van de prachtige natuur langs de Waal tussen Nijmegen en Millingen aan de Rijn. Hier verblijven bevers, otters, Konik paarden en Gallowayrunderen. Wil je een Kopje koffie dan kun je die nuttigen bij "De Thornsche molen". We steken de grote weg over bij Beek. Door Beek, met zijn restaurantjes, rijden we naar boven richting Berg en Dal. Ga je naar boven, dan moet je ook weer naar beneden. Dit doen we via de achtbaan, genaamd de Zevenheuvelenweg. Deze brengt ons naar Groesbeek. Ook in Groesbeek en de omgeving zijn voldoende mogelijkheden om de lunch te nuttigen. Met gevulde buikjes rijden we over de Mookerheide waar uiteraard het jachtslot een bezienswaardigheid is.

Polder3Over de heuvels bij Groesbeek, die in de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol speelden, rijden we via een prachtige grensweg naar Milsbeek en Plasmolen. Ben je vergeten te lunchen dan heb je in Plasmolen nog plenty kansen om dat alsnog te doen. Door de landerijen en bossen bij Gennep rijden we langs Center Parcs"Heijderbos". Vanaf daar rijden we al de Maasduinen in. Dit prachtige bosgebied met de zandduinen herbergen veel diersoorten, waaronder vele soorten broPolder4edvogels. In de Maasduinen liggen twee meren, het "Reindersmeer" en het "Leukermeer". Deze meren zijn ontstaan door de zandwinning en worden verbonden door een kanaal. Dit kanaal heeft een sluis waar nu het bezoekerscentrum is gevestigd. Het "Reindersmeer" is een meer voor de natuur en de rust. Het "Leukermeer" is voor toerisme en de watersport. Aan het water ligt ons eindpunt, "Lucas aan het water", De Kamp 11 in Well. Het ligt in de zon op ons te wachten en heeft een prachtige terras.

Een drankje en een hapje en we kunnen weer tevreden onze weg vervolgen naar huis of een andere bestemming naar keuze.

© 2023 Roadsterclub Holland