Ritverslag van Bert en Lisette Bakker.

Na een eerste overnachting in het hoogstgelegen hotel van Nederland met een magnifiek uitzicht vertrokken we voor de tweede rit van het paasweekend 2018 richting Maastricht.

Paas5De route voerde door plaatsjes die zeer fraai in het heuvellandschap zijn opgenomen: Terlinden, Banholt, Herkenrade, Eckelrade en Gronsveld. In Maastricht was mogelijkheid om het Bonefantenmuseum te bezoeken. Verder voerde de tocht langs Ford St. Pieter, de Kazematten Waldeck en de wijngaard de Apostelhoeve. Op naar België waar we wederom prachtige bochtige wegen berijden en langs interessante plaatsen komen. We houden een koffiepauze bij Fort Eben Emael waar een zeer ruime parkeerplaats is. Dit hebben meer Roadsterrijders ontdekt. Het is dan ook gezellig op het terras van het pannenkoekrestaurant wat is gelegen vlak bij de ingang van het fort en gevestigd in een oude van buiten gerestaureerde langs de Jeker gelegen watermolen. Naast meerdere variaties pannenkoeken worden hier ook ander gerechten geserveerd. Lekkere Belgische biertjes en de bediening is er vriendelijk en gastvrij. Wij hebben op de begane grond en drie verdiepingen de molen vanbinnen kunnen bekijken.

Paas6Verder gaat de rit door Verviers waar een gezellige zaterdagmiddag drukte heerst. We moeten oppassen dat we de route goed volgen en tegelijkertijd ongeschonden door het verkeer komen. Uiteindelijk met behulp van het navigatiesysteem komen we aan bij Lac de la Gileppe waar je in de uitkijktoren met zicht op het stuwmeer kunt lunchen. Ons lukt dat echter niet omdat het restaurant vol bezet was met collega Roadsterrijders. We rijden door over soms slecht onderhouden wegen waar we de snelheid zeer beperkt moeten houden vanwege diepe kuilen en losgereden asfalt.Uiteindelijk komen we aan in het plaatsje Welkenraedt en zien we op Place de la Combattants een Italiaans restaurant en voldoende parkeergelegenheid. Na een heerlijke salade en zeer vriendelijke bediening vervolgden wij onze weg door België om uiteindelijk bij het drielandenpunt Nederland weer binnen te rijden. Na wat mooie wegen met leuke bochten draaien we de parkeerplaats van het Hotel weer op en kunnen we terugzien op een inspannende maar aangename rit.

Chapeau Arjan!


 Twitter   Facebook   Instagram